Miljövänliga inventarier

För att inreda ett kontor krävs en rad inköp av varierande sort. Såväl skrivbord som hyllor, besöksstolar och arkiv behöver införskaffas. För den som vill spara en slant och samtidigt minimera företagets miljöeffekt kan begagnade inventarier vara ett bra alternativ. Varje år kasseras möbler som bara är något år gamla och som fungerar utmärkt under lång tid framöver. Genom att varje kontor möbleras med nya möbler produceras ett överskott. Detta är ett slöseri som varje år kostar både företag och natur åtskilligt. Den som är intresserad av att köra förra årets kontorsmöbler från bolag som flyttat, expanderat eller av annan orsak lämnat sina möbler har ställts inför en svår utmaning. Nämligen att det ofta blir ett hopplock som inte passar ihop. För att hitta enhetlig inredning har nyköp varit det enda sättet. Som tur är har det nu kommit sätt att ta sig förbi detta!

Besök http://vican.se för att hitta nya och begagnade kontorsmöbler!

Blanda nytt och gammalt

Till skillnad från många andra branscher är det inte varje år det kommer ut en ny kollektion kontorsmöbler. Det går därför att hitta begagnade alternativ av produkter som även finns som nya. På detta vis kan man på ett smidigt sätt bygga sin inredning av begagnade kontorsmöbler och komplettera med nya vid behov. I och med att man har allting på ett ställe behöver man inte heller lägga tid på att söka efter de kontorsmöbler man vill ha. Istället kan man utgå ifrån ett sortiment där allt är i bra skick och man inte behöver oroa sig för att det kommer överraskningar efteråt.

Ett begagnat sortiment ger inte bara förutsättningarna för att hålla en miljömedveten profil vad gäller inköp av kontorsmöbler samt inventarier. Det är samtidigt ett sätt att minimera onödiga utgifter som kan spenderas på annat i företaget. Ett bra upplägg för att alla skall vinna i längden! Om man å andra sidan behöver göra sig av med kontorsmöbler i samband med renovering eller flytt, kan man se till att dessa blir tillgängliga för någon annan istället för att allting skall skickas till återvinning och sopor. På detta sätt har man tagit ansvar för sin del av kontorets effekter direkt och i framtiden.