Inför bokning av vinprovning i Göteborg bör du…

I Göteborg går det att boka vinprovning under någon timme – eller en heldag. Välj att genomföra upplevelsen på en kursgård – eller ett hotell. Innan du bokar bör du alltså fundera på vad det är du egentligen söker.

Vinprovning i Göteborg – Alternativen

 • Vinprovning hemma
  Inte det billigaste alternativet – men otroligt lyxigt och trevligt. Om ni är ett större sällskap blir det inte heller jättedyrt per person. Men självklart dyrare än att gå till en vinkällare och ha provningen där.
 • I grupp med andra
  En av de vanligaste vinprovningarna tar 2 – 3 timmar och utförs i grupp. Köp en biljett online på passande datum och väl på plats kommer 10 – 12 andra personer dyka upp. En grupp av olika människor som genomför vinprovningen tillsammans. Ett trevligt sätt att umgås med andra.
 • I grupp med vänner
  Betala en fast summa oavsett om ni kommer 1 – 12 personer och gå på en privat vinprovning. Med andra ord är det enbart vänner, släkten eller arbetskamraterna som dyker upp. Alla känner alla vilket kan vara en trygghet. Vid teambuilding eller en gemensam after work med jobbet är detta ett uppskattat inslag.
 • Vin och något mer
  Många av de vinkällare, restauranger och hotell som har vinprovningar i Göteborg erbjuder även kombinationsprovningar. Ska det vara mat, choklad eller kanske lakrits? Här får medlemmarna verkligen testa smaklökarna och uppleva hur olika smaker gifter sig med varandra.

Kom ihåg att…

 • Boka i tid
  Framförallt under höstarna kan det vara fler som vill boka vinprovningar. Många företag åker till Göteborg för att ha kickoff eller konferens och vädret kanske inte lockar till en längre utevistelse. Samtidigt beror det på om det är viktigt att boka upplevelsen hos en specifik aktör eller om det inte spelar någon roll.
 • Kollektivtrafiken
  Ingen som är med på vinprovningen kan köra bil hem. Därmed kan det vara smart att se över alternativen inom kollektivtrafiken. Går det bussar eller spårvagn – i så fall hur sent? Eller ska ni ha med en privatchaufför?
 • Priset
  Det är stor skillnad i pris – något som även speglas i tidsåtgång och kvalité. Välj en provning som speglar deltagarnas intresse och kunskap. Kanske behövs det inte en heldag med långa teoretiska genomgångar utan bara 2 timmar då alla får smaka på olika viner och ha trevligt tillsammans.