Smörgåstårta via catering

Smörgåstårta går enkelt att beställa via catering i Stockholm. Det finns två aspekter som är viktiga när det gäller en smörgåstårta – smaken och utseendet. Smaken hänger på vilka ingredienser som finns i din smörgåstårta. Utseendet hänger på att din catering är duktiga på att dekorera.

Smörgåstårta är perfekt att servera på en fest. Det finns ingen festligare mat är en vackert dekorerad smörgåstårta. I Stockholm finns många olika ställen som har catering där du kan beställa en smörgåstårta. En smörgåstårta kan ju komma både som en riktig klassiker dekorerad med lax och räkor och dill eller som en mer modern skapelse där kanske dekorering ligger mer i fokus.

En smörgåstårta går att få i många olika varianter

Klassiska fyllningar på en smörgåstårta är saker som räkor, tonfisk och skinka. Även rostbiff och ost är klassiker på smörgåstårtan. Som fyllning är det populärt att använda leverpastej. I en smörgåstårta som lutar mer åt havet så är kaviar populärt. Kräftstjärtar, ägg, dill, lax och pepparrot. Bacon, kyckling och majonnäs inspirerad av ingredienserna i en club sandwich. Eller varför inte testa en medelhavsinspirerad smörgåstårta med ingredienser som oliver, fetaost, ruccola, salami, parmaskinka och vitlök. En riktig klassiker bland smörgåstårtor är en som innehåller saker som räkor, färskost, ägg och dill. Eller varför inte ädelost, majonnäs, ansjovis och räkor? Rökt lax är en riktig klassiker, tillsammans med crème fraiche och räkor och dill. Löjrom! Brödet kan vara rostbröd, landgångsbröd eller kavring. Vissa smörgåstårtor görs på tunnbröd eller pajbottnar.

En vacker skapelse

Dekorationen är viktig! När du beställer en smörgåstårta via catering i Stockholm bör du titta på hur de dekorerar tårtan. Ärtskott är mycket vackra att dekorera smörgåstårtan med. Även rädisor och gurka är populärt att garnera en smörgåstårta med. Små cocktailtomater och cornichons. Det är enbart fantasin som sätter gränserna. Titta på instagram och se om din cateringfirma lägger upp bilder på deras smörgåstårtor där. Eller varför inte söka på #smörgåstårta för att få inspiration? De flesta firmor som sysslar med catering för smörgåstårta är tacksamma för om du kommer med idéer eller önskemål för hur just din smörgåstårta ska se ut.